ترنم گل سرخ
این وبلاگ سعی در اطلاع رسانی نکات مثبت زندگی در ژاپن دارد.
Friday, December 16, 2005
دایکون

کارتون "اکی یو سان" یکی ازکارتونهای مورد علاقه دوران کودکی ام بود. اگه یادتون باشه این کارتون دانش آموزان یک معبد رو در کنار استادشون نشون می داد که درسهای زندگی رو یاد می گرفتند. یکی از قسمتهای اون کارتون در مورد خوردن ترب و برگ اون بود که "اکی یو سان" هنگام شستن تربها چند برگ ترب رو به آب داد و استادش اونو تنبیه کرد.

این مقدمه طولانی رو نوشتنم تا بگم ژاپنیها خیلی به ترب یا "دایکون" علاقه دارند و هم به صورت پخته و هم به صورت خام اونها رو مصرف می کنند. نوعی که اینجا به طور معمول استفاده می شه شکل کشیده ای داره و پوستش سفید رنگه ( دایکون به ژاپنی یعنی ریشه کشیده). البته توی فروشگاهها انواع گرد ترب هم دیده می شه که توی بعضی نواحی خاص ژاپن پرورش داده می شند. از نظر مزه خیلی شبیه ترب سیاه خودمونه اما سریعتر پلاسیده می شند. به همین دلیل توی مناطقی که زیاد کشت می شند زیادی اونها رو خشک می کنند و در فصلهای دیگه استفاده می کنند(قسمتی از عکس بالا دایکونهایی رو نشون میده که برای خشک کردن آویزان شدند).

توی همه غذاهای ژاپنی رد پایی ازش دیده می شه مخصوصا" توی سوپها و انواع "اودون" وعلاوه بر این به صورت رنده شده کنار"سوشی" و مواد غذایی سرخ شده مثل ماهی و میگو هم گذاشته می شه.

دایکون و یا ترب علاوه بر تامین قسمتی از فیبر مورد نیاز بدن، منبع غذایی خوبی برای تامین املاح مورد نیاز مثل پتاسیم، منیزیم و همچنین ویتامین ث هست. در ضمن ژاپنیها معتقدند که یکی از رازهای طول عمرشون مصرف روزانه دایکونه.
6 Comments:
Blogger Unknown said...
توی سالاد که معرکه است

Anonymous Anonymous said...
Che jaleb!

Anonymous Anonymous said...
متاسفانه خانواده من آن را زیاد دوست ندارند و من از دایکون در ترشی ایرانی استفاده می کنم.خیلی خوشمزه است و آن را همه شون می خورند.امتحان کنید

Anonymous Anonymous said...
چقدر دير به دير آپ مي کني

Blogger Cyrus said...
Yeah. I like it too. I mean the cartoon!

Anonymous Anonymous said...
chera update nemikoni khanoom gol? delemoon barat tang shod.