ترنم گل سرخ
این وبلاگ سعی در اطلاع رسانی نکات مثبت زندگی در ژاپن دارد.
Thursday, November 24, 2005
ماتسوتاکه


"ماتسوتاکه" نوعی قارچ مرغوب، گران قیمت و پرطرفدار ژاپنی هست که در آشپزی غذاهای گرون قیمت ژاپنی زیاد استفاده می شه. ترجمه فارسی"ماتسو" یعنی کاج نشان دهنده رشد این نوع قارچ روی ریشه درخت کاج هست. البته این قارچ با ریشه تعدادی از درختان دیگر خانواده کاج می تونه رابطه همزیستی برقرار کنه اما بهترین نوع ماتسوتاکه از نظر طعم روی ریشه کاج قرمز ژاپنی میانسال به عمل می آد. علاوه بر نوع درخت میزبان عوامل زیاد دیگری هم در کیفیت قارچ موثرند و به همین خاطر این نوع قارچ با قیمتهای متفاوتی به بازار عرضه می شند. قیمت هر دونه قارچ مرغوب که روی ریشه های کاج قرمز ژاپنی با شرایط خوب پرورش یافته باشه در اوایل فصل به بیش از 10000 ین (100 دلار) هم می رسه. البته فکر نکنید که اندازه خیلی بزرگی دارند، نه. اندازه اونها تقریبا" برابر قارچهای تکمه ای بزرگ هست.

به خاطر بازار خوب قارچ ماتسوتاکه و همچنین مشکلاتی که در تولید این قارچ در ژاپن پیش اومده، امروزه این قارچ از چین و کره به ژاپن صادر می شه که از نظر ژاپنی ها چندان خوشمزه نیست ولی باز قیمت خوبی داره. به طوری که روزانه از مناطقی از چین و کره جمع آوری و با هواپیما به ژاپن فرستاده می شه. هر دونه از قارچهای وارداتی بین 1000 تا 2000 ین فروخته می شه.

4 Comments:
Anonymous Anonymous said...
از فردا دنبالش می گردم

Anonymous Anonymous said...
سلام چند وقته نیودم کلی ی ی ی مطالب جدید یاد گرفتم. مخصوصا اون جوونه ی ماش و که با توجه به علاقه ی بچه ها به این کارا حتما باید سر ازش در بیارم. ممنن بابت این همه اطلاعات

Anonymous Anonymous said...
سلام بالاخره فرهنگستان زبان و ادب فارسی به تلاش های ما ترتیب اثر داد و معادل وبلاگ را تصویب کرد. نامه اش را توی با خاطراتم بخون. موفق باشی

Anonymous Anonymous said...
سلام
من هر ازگاهی به وبلاگ شما سر میزنم اخه مثلا دارم رمبون مینویسم و سرم ایسوگاشی
ولی هر بار می یام واقعاخیلی مطالب مفید یاد میگیرم
خصوصا در مورد سبزیجات و میوه های اینجا
لطفا بیشتر بنویسید.
ایا شما در رشته کشاورزی تحصیل میکنید؟